PROJEKTY TECHNOLOGICZNE
Oferujemy wykonanie projektów technologii dla:
- zakładów żywienia zbiorowego – restauracje,
- pizzerie, stołówki, kuchnie cateringowe, domy weselne, kantyny, kuchnie hotelowe, kuchnie
- kuchnie cateringowe, kuchnie szkolne i przedszkolne;
- zakładów małej gastronomii – bary, puby, kawiarnie;
- zakładów obrotu żywnością – sklepy spożywcze, spożywczo-przemysłowe, hurtownie spożywcze;
- zakładów produkcji żywności – piekarnie, ciastkarnie, zakłady garmażeryjne oraz inne przetwórnie żywności.
Wykonanie projektu technologicznego obejmuje:
- wizję lokalną obiektu;
- uzgodnienia z Inwestorem – poszukiwanie optymalnych rozwiązań, analizy możliwości umiejscowienia życzeń i wyobrażeń inwestora w określonych (posiadanych) warunkach lokalowych. Poszukujemy najkorzystniejszej dla inwestora wersji uwzględniając wszelkie wymogi stawiane przez aktualne przepisy.
- konsultacje z Rzeczoznawcą d/s przepisów SANEPID i BHP.
- opracowanie układu funkcjonalnego pomieszczeń – spełniającego aktualne wymogi przepisów BHP oraz SANEPID- wraz z lokalizacją i doborem wyposażenia technologicznego
Projekt technologiczny obejmuje:
- część opisową
- wytyczne i bilanse dla branż projektowych – architektoniczno-budowlane, wodno-kanalizacyjne, wentylacji mechanicznej i klimatyzacji, elektryczne; gazu
- program użytkowy, zatrudnienie, opis pomieszczeń oraz prowadzonych procesów technologicznych, wymagania BHP, wyposażenie technologiczne
- część rysunkową zawierającą rzuty pomieszczeń z ich funkcjonalnym powiązaniem oraz naniesieniem wyposażenia – urządzenia, sprzęt, meble
Decydując się na skorzystanie z Naszych usług otrzymacie Państwo projekt technologiczny pozytywnie zaopiniowany przez rzeczoznawcę do spraw sanitarno – higienicznych / BHP co przyczyni się do sprawnego funkcjonowania Państwa obiektu oraz pozytywnego zaopiniowania przez Inspekcję Sanitarną.